Cure4Prostatitis.com

Vägen till ett liv fritt från smärta och värk, och känslan av att behöva kissa hela tiden.

 

Efter tre år av värk, smärta och en hel del andra symtom, läkartider, möten med urologer, antibiotikakurer, stretchningövningar, en kiropraktor, ett flertal böcker om prostatit och bäckenbottensyndrom samt över femtio forskningsartiklar, hittade jag till slut en lösning, en behandling. Läs min berättelse och ta reda på hur jag blev smärt- och symtomfri inom tre dagar! 

¿Quieres saber más acerca de la prostatitis

y el síndrome de dolor pélvico clic aquí.

想知道更多关于前列腺炎
和骨盆疼痛综合征点击这里。

Möchten Sie mehr über Prostatitis und

Beckenschmerzsyndrom, klicken Sie hier zu wissen.

تريد أن تعرف المزيد عن التهاب البروستات
وانقر متلازمة آلام الحوض هنا.

David Andersson

 

Studerar psykologi vid Stockholms universitet på mastersnivå. Särskilt fokuserad på neurologi, anatomi, endokrinolog och beteendemedicin.

Mitt initiativ till att starta cure4prostatitis.com ligger naturligtvis i min egen historia, men även i det underlag av vetenskapliga studier och forskning jag studerat och sammanställt under mina tre år som patient. Det vore synd, för att inte säga regelrätt dumt att inte låta andra ta del av mina insikter kring prostatitit och pelvic pain syndrom, särskilt med tanke på att jag genomfört en rad beteendemedicinska experiment på mig själv inom området som faktiskt, efter många försök, visat sig fungera tillfredställande. 

 
Inflammatory or Noninflammatory CP/CPPS Chronic prostatitis/ Chronic Pelvic pain syndrome/ Prostatitis/ Kronisk abakteriell prostatit/ Prostatit/ Bäckenbottensyndrom

 

Diagnosen går under ett flertal namn, och saknar idag evidensbaserad behandling. Det medicinska perspektivet har sökt förklara symtomen bakom prostatitits utan tillförlitliga resultat. De flesta förklaringsmodeller liknar rena gissningar, vilka helt saknar vetenskapligt underlag. Oftast kan symtomen inte spåras till en bakteriell infektion, trots kultiverade odlingar på urinprov. Det finns sällan tecken på infektion eller inflammation, inte heller har forskningen identifierat någon allergisk reaktion eller virusinfektion. Emellertid kan somliga fall faktiskt kopplas till en bakteriell infektion, vilken ibland kan behandlas framgångsrikt med antibiotika. Dock är dessa fall, som benämns akut prostatit inte att förväxla med kronisk prostatit eller pelvic pain syndome.

 

Min berättelse, din behandling!

Innan jag börjar berätta min historia vill jag beskriva vilka symtom jag haft i anslutning till prostatitis/pelvic pain syndrome. Alla symtom har inte varit närvarande under samma period, och en del av symtomen har endast förekommit vid enstaka tillfällen. 

 

SYMTOM FÖR PROSTATIT/PELVIC PAIN SYNDROM

 

● Känslan av att det finns en, eller ett par, droppar urin kvar i urinröret, oftast långt ut, trots att du just varit på toaletten. Ibland kan sensationen upplevas som kittlande eller bara irriterande.

 

● Känslan av att du är kissnödig, trots att du just kissat, eller att det inte kommer någon urin när du försöker, möjligen några droppar. Samt upplevelsen av att ofta behöva kissa eller tryck i urinblåsan.

 

● Värk och smärta i ryggslutet, pungen, samt delar av penis. Ofta handlar det om en lågintensiv molande värk, men ibland kan smärtan vara strålande och förorsaka stark smärta. Värken uttrycks annars i en medel eller lågintensiv långvarig smärta, vilken ofta saknar intensiva toppar och dalar.

 

● Känslan av att det sitter en golfboll upptryckt i anus.

 

● Känslan av att behöva bajsa, utan att det går.

 

● Smärta vid samlag och utlösning. Särskilt i penis, pung och ibland i bäckenbotten.

 

● Att sitta ned kan vara smärtsamt.

 

● Viss inkontinens, svårt att hålla helt tätt. 

 

● Värken och upplevelsen av att vara kissnödig lindras något genom värme: en varm dusch eller ett varmt bad, ibland kan även varma kläder vara lindrande, samt att hålla benen korslagda när man sitter.

 

● Smärtan förvärras vid stor koffeinkonsumtion, alkoholkonsumtion, eller vid rökning. Även det upplevda behovet av att kissa ökar i intensitet i anslutning till dessa simulanter.

 

● Smärtan ökar ofta i intensitet vid kylig väderlek, eller efter fysiska prestationer som inbegriper någon form av utmaning för benen, som att springa, gå i trappor, eller styrketräna ben.

 

● Värken dök upp relativt plötsligt, och kan ibland komma och gå, trots att du inte försökt göra något åt den. Du börjar tänka i banor av bra och dåliga dagar, utan att egentligen veta exakt vad som påverkar en bra eller dålig dag.

 

●Dina symtom kan inte förklaras av någon identifierbar bakterieinfektion, synlig inflammation, virusinfektion eller annan vävnadsskada. Du upplever med anda ord symtom, men några patogena processer kan inte identifieras.

 

● Jag har aldrig upplevt någon feber, eller någon form av influensa-/förkylningsliknande symtom. Jag har aldrig haft ont i halsen, haft hosta, eller känt mig yrslig i anslutning till prostatitperioden. Inte heller har något av mina prover (urin och blod) svarat positivt på inflammation, infektion eller någon typ av virus eller immun reaktion.

 

Många av dessa symtom förekommer vid andra sjukdomar, så som interstitial cystitis (IC), bladder pain syndrome (BPS), kidney stone, prostata cancer, diabetes, any sexual transmittet disease (STD) or urinary infection. Till skillnad från dessa sjukdomar är prostatitits/pelvic pain syndom svårare att diagnostisera, samt svårare att behandla, särskilt med tanke på att vården inte utvecklat en evidensbaserad metod. Därför kan det ta tid innan du inser att du lider av prostatitit eller pelvic pain syndrom. Tyvärr finns det ingen speciell metod att diagnosisera prostatit med, men har du upplevt långvarig smärta i bäckenbotten, pung, eller penis, och problem med frekvent urinering, så finns det en god chans att du lider av prostatitis eller pelvic pain syndrom.

 

HUR DET BÖRJADE

 

Min berättelse börjar så som många andras gör: i upplevelsen av att ständigt känna ett behov av att urinera, trots att det knappt fanns någon urin i urinblåsan. Bara någon dag innan symtomen dök upp hade jag befunnit mig ute i kyligt väder, och suttit på marken. Vidare kände jag en smärta som var något svår att placera, och svår att komma åt rent fysiskt. Smärtan kom från någonstans inuti mig, ibland från pungen, ibland från urinröret, eller längre in i kroppen, inuti bäckenbotten någonstans. Det var en molande smärta som trycker på med låg intensitet, men den var tillräckligt irriterande för att jag inte skulle kunna koncentrera mig ordentligt. Och värre blev det om jag drack kaffe eller alkohol, eller rökte cigaretter. Liksom de flesta tror i det här skedet, trodde även jag att det handlade om en urinvägsinfektion (trots att män i tjugoårsåldern sällan drabbas av urinvägsinfektioner), och om inte en kur med enbärste, samt tranbärsextrakt fungerade, lovade jag mig själv att uppsöka en läkare inom loppet av två veckor.

 

Mitt första bland många läkarbesök innebar både urin- och blodprov, prover som återvände med negativa svar. Jag hade med andra ord inte drabbats av någon infektion, läkarna kunde inte heller se att min kropp kämpade mot någon infektion eller att immunförsvaret hade inflammerat något område i kroppen. Det fanns alltså inga främmande bakterier i min kropp. Vid det här laget började läkarna utesluta sexuellt överförbara sjukdomar och urinvägsinfektion. Men för att vara fullständigt säker på sin sak valde läkaren att odla på urinprovet, ett prov som även det återvände med negativt svar. Med begreppet odling menar man att proverna kultiveras under ett par veckor för att bakterier som annars inte är synliga i urinprovet ska ha en chans att växa till sig i en gynnsam miljö, och i och med det också bli synliga.

 

Mina symtom fortsatte och det blev inte bättre med tiden. Inte heller hade läkaren något förslag. Vid det här laget stod jag inte ut längre, vilket fick mig att söka upp en ny läkare. Den här mannen misstänkte att det kunde handla om prostatacancer, men även den hypotesen föll efter en noggrann kontroll. Vi började diskutera möjligheten att det kanske rörde sig om en kronisk sjukdom som saknar effektiv behandling, nämligen prostatit/pelvic pain syndrome (bäckenbottensyndrom). Trots att antibiotika saknar evidens för behandling av prostatit tog jag min första kur på 10 dagar (doxycyklin 100 mg) i samband med smärtstillande (diklofenak t orifarm 50 mg), en kur som i brist på tillfredställande resultat ledde mig  vidare in i en ny kur. Den här gången åt jag antibiotika i 30 dagar (ciprofloxacin 500 mg, två gånger om dagen). Ciprofloxacin är ett bredspektrumantibiotika, ett preparat som används när man inte riktigt vet vad det är man jagar. Antibiotika som påverkar många olika bakterier sägs ha ett brett spektrum, medan antibiotika som påverkar endast en mindre grupp bakterier sägs ha ett smalt spektrum. Man kan lägga till att det även kan motverka vissa virustammar. Det är bättre att så ofta som möjligt välja antibiotika med smalt spektrum som inte påverkar den normala skyddande bakteriefloran, utan enbart dödar de bakterier som orsakar en viss sjukdom. Lyckligtvis kändes det bättre efter 30 dagar, vilket de ofta gör för många med prostatitsymtom. Läkarna misstänkte att symtomreduceringen betydde att kuren tagit ihjäl de påstådda bakterierna (trots att man inte identifierat några bakterier i varken blod- eller urinprov). Eller kanske är det så, föreslog en läkare, att antibiotikumet verkat inflammationshämmande och med det har symtomen upphört (om det nu fanns någon inflammation att hämma från början). Inflammationer kan nämligen trigga både smärta och andra symtom. Det som är viktigt att komma ihåg när det gäller bredspektrumantibiotika är att det utsätter människan för stark påfrestning, särskilt när det gäller kurer som uppnår 30 dagar. Många vitala mikrober som behövs för att tarmar och andra inre organ ska fungera tillfredställande utrotas, samt att multiresistenta bakterier gynnas av detta, bakterier som ligger bakom långt mycket värre sjukdomar än prostatit.

 

Men lyckan varde inte särskilt länge. Någon månad senare var smärtan och upplevelsen av att ständigt behöva urinera tillbaka. Om du inte känner igen något av de farmakologiska preparaten jag nämner kan det bero på att de flesta läkemedel innehåller en aktiv substans som varje enskilt läkemedelsföretag brandar med sitt eget namn. En snabbsökning på wikipedia visar att exempelvis ibuprofen finns i många olika läkemedel vilka har separata namn beroende på tillverkare.

 

ciprofloxacin

doxycycline

diklofenak

Läkare nummer fem tog nya prover, testade mig för diverse sexuellt överförbara sjukdomar, och skickade återigen proverna på odling. Även dessa svar var negativa. Ingen infektion, ingen inflammation, och inget virus. Det verkade inte finnas något medicinskt fel på mig, ändå gjorde det ont. Läkaren undersökte också prostatan på nytt, och tog även fler blodprov för att utesluta diabetes och kontrollerade även för pågående infektioner genom olika blodanalyser. Alla svar var som vanligt negativa. Och här börjar jag som individ bli ifrågasatt. Är det något psykologiskt? Trots detta föreslår en urolog behandling med voltaren, arthrotec eller eeze (diklofenak). Något som inte alls fungerar. Det känns nästan som hån. Jag prövar även olika typer av ibuprofen utan tillfredställande resultat. I litteraturen till läkarprogrammet föreslår man nämligen värktabelleter som behandlingsmetod, ungefär som om prostatit går över av sig själv.

 

Tiden går och jag hittar allt fler historier som liknar min egen: internet är fullt av unga män i 20-45 årsåldern som lider av samma problematik som mig. Även kvinnor vittnar om liknande problem, vilket innebär att de inte är tal om en strikt manlig sjukdom. Symtomen som män och kvinnor berättar om liknar varandra, och behandlingen med antibiotika och smärtstillande är ofta den samma, oavsett om det handlar om en 25 åring kille i Texas eller en 45 åring man i Australien. Likaså har alla problem med att identifiera en reell orsak bakom symtomen och ingen kan vittna om en tillfredställande behandling. De flesta berättar om negativa provsvar, både från urinodling och blodprover (inte heller är det något fel på deras prostata, som varken blivit godartat förstorad, eller drabbats av en infektion eller autoimmun inflammation). Världen över är det likadant: läkarna hittar inget att angripa, varken bakterier, virus eller någon form av inflammation. Någon påstår att bakterierna gömmer sig inuti prostatan och att de inte lämnar några spår i prover, vilket andra bestrider, patienter som både tagit vävnadsprover och prover på sädesvätskan. Samtliga utan någon form av bakteriell infektion. Andra diskuterar en påstådd inflammation, vilken ingen lyckats lokalisera. Trots ett hundratal timmar online hittar jag inga tillfredställande svar, inget som fungerar. Jag testar de mesta som rekommenderas av olika läkare och patienter: Sabamin med dvärgpalm och sågpalmettofrukt, ett extrakt som påstår sig kunna lindra prostatitbesvär; stora mängder vitlök och ingefära (vilket ska verka antiinflammatoriskt och på den vägen reducera plroblemen); quercetin (ett ämne som enligt en del utsagor ska lindrar smärtan i bäckenbotten); allicin (ett annat extrakt som enligt vetenskapliga studier påstår sig kunna hjälpa mot både inflammationer och smärta, i synnerhet i bäckenbotten), samt zink och magnesium, mineraler som genom muskelavslappning ska lindra prostatitsymtom. Jag provar också att undvika allt som sägs vara negativt för symtomen, dvs stark mat, alkohol, cigaretter, och kaffe. Emellertid lyckas inget av dessa försök. Smärtan och problemen med urinröret fortgår. Ingen behandling känns meningsfull. Under den här perioden provar jag även LCHF, Paleo, samt att utesluta gluten och laktos. Emellertid når ingen av mina kostrestriktioner någon lindring av symtomen.

sabamin sågpalmetto (serenoa repens)

quercetin

allicin

Jag fortsätter träffa läkare, som vid det här laget ser mig som ett problem i vården, en patient utan möjlighet att behandla. En specialistläkare och urolog menar att alfablockerare (exempelvis Flomax tamsulosin eller Uroxatral alfuzosin) kan hjälpa mig att reducera smärtan, något som problematiserats i evidensbaserad vetenskap. Alfareceptorblockerare  får nämligen musklerna kring urinröret och prostatakörteln att slappna av, något som visat sig fungera vid godartat prostataförstoring. Emellertid fungerade inte alfablockerare för mig. Resultatet var neutralt för att inte säga negativt. Mina möjligheter börjar plötsligt sina, men trots det vägrar jag ge mig. Jag vägrar falla tillbaka på den smärtbehandling jag själv använder i terapeutiska sammanhang, ACT, acceptance and commitment therapy. Att acceptera och öppna sig för smärtan och problemen med ständig urinering är inget alternativ, och det är i den här svängen som jag vänder mig till beteendemedicinen för svar, och med det börjar jag fundera på om det handlar om nervtrådar som kommit i kläm, eller om symtomen härstammar från en inflammerad muskulatur i bäckenbotten. Strukturer som kanske saknar adekvat blodgenomströmning. En del av dessa teorier dryftas fortfarande på prostatitforum över hela internet, så jag gör ett försök. I sex månader, 90 minuter om dagen, utför jag ett amerikanskt protokoll som utgår ifrån massagebollar, triggerpunkter, stretchning, akupressur, en spikmatta och varma bad. Under delar av perioden fortsätter jag även med olika typer av kostråd. Men full av ilska ger jag emellertid till sist upp. Ingen av metoderna kunde hjälpa mig. Mina problem består och smärtan kommer och går, liksom problemen med urinering. Ibland kan det kännas bra, och jag tror plötsligt att jag hittat en lösning, för att sedan återigen bli förtvivlad när smärtan dyker upp.

 

Som avslutning på den här perioden började jag också med prostatamassage. Flera läkare förespråkade detta, och en del menade till och med att det har evidens. Prostatamassage handlar om en problematisk badrumsakrobatik som går ut på att sätta sig ned på ett sådant sätt att man själv kommer åt och massera sin egen prostata genom ett finger i ändtarmen. Vad som krävs är ett par glatta gummihandskar och någon form av glidmedel, samt att du är spänstig och vig om du ska komma åt prostatan ordentligt och kunna "mjölka den" på hypotetiskt döda blodkroppar och bakterier som inte dyker upp i något test eller kan identifieras genom modern molekylärbiologi. Att klippa och fila naglarna ordentligt är essentiellt för den här formen av behandling. Genom att massera prostatan (trycka, och dra med fingret enligt speciella instruktioner över prostatans insida) menar många läkare att problemen ska lindras avsevärt. Vilket inte fungerar för mig. Massagen lindrade symtomen i någon timme, innan jag ånyo kännde smärta och en känsla av att vara kissnödig, trots att urinblåsan nästan var tom, samt att den molande smärtan var tillbaka i bäckenbotten och pungen.

prostatamassage

a headache in the pelvis

massage

akupressur

stretching/spikmatta

alfa blockerare

Mina närmsta vänner ville till sist att jag skulle ge upp jakten på ett läkemedel, att jag skulle stanna upp och acceptera det som var. Någon pratade om en smärtklinik, och att jag måste lära mig att leva med symtomen. Men återigen lovade jag mig själv att inte ge upp. Smärtan måste bero på något, det måste finnas något som ligger bakom värken. Om jag bara kunde förstå vad det var, smärta är en signal på att något är fel. Eller åtminstone en sensation av att något är fel, vid långvarig smärta kan nämligen signalen klättra in i nervsystemet: omstruktureringar i kortikala strukturer i hjärna kan nämligen sensitisera systemet, och i vissa fall till och med koda om inkommande signaler, vilket innebär att haptisk sensation (exempelvis beröring över huden) eller proprioceptisk stimulans (exempelvis en muskelfiber som sträcker ut sig eller slappnar av) kan komma att tolkas om till smärta istället för den signal den egentligen ska förmedla till hjränan. I en del forum läser jag också att det kan vara svårt att få barn om man lider av prostatit, vilket inte är särskilt konstigt eftersom patienter som lider av den här åkomman också har en ständigt förhöjd stress/ångest-nivå (något som också kan resultera i att sensationen av smärta ökar).

 

Trots att massageprotokollet, stretchningen, en spikmatta, mina försök med prostatamassage (enligt ett flertal dyrköpta instruktioner), en hel del akupressur och ett antal besök hos en kiropraktor inte lindrade smärtan eller mina symtom, valde jag att fortsätta genom litteraturen. Det var dags att införskaffa lite litteratur i ämnet:

 

● A Headache in the Pelvis, a New, Revised, Expanded and Updated 6th Edition: A New Understanding and Treatment for Chronic Pelvic Pain Syndromes Paperback, by David Wise & Rodney Anderson

 

● Ending Male Pelvic Pain, A Man's Manual: The Ultimate Self-Help Guide for Men Suffering with Prostatitis, Recovering from Prostatectomy, or Living with Pelvic or Sexual Pain, by Isa Herrera 

 

● Heal Pelvic Pain: The Proven Stretching, Strengthening, and Nutrition Program for Relieving Pain, Incontinence,& I.B.S, and Other Symptoms Without Surgery, by Amy Stein 

 

● Acupressure's Potent Points: A Guide to Self-Care for Common Ailments, by Michael Reed Gach

 

I drygt ett år försökte jag utnyttja övningarna i böckerna. Jag modellerade dem fram och tillbaka för att uppnå lindring. Jag skapade även långa program för kvällarna vilka jag dokumenterade med hjälp av olika skattningsskalor. Likaså använder jag mindfulness, metakognitivt tänkande, acceptans och smärtfokusering för att lindra min smärta. Men utan tillfredställande resultat. Det är inte alls något fel på böckerna, de är välskrivna och välillustrerade, det är bara det att teknikerna inte fungerar för mig. Tyvärr. Gladare än mig hade ingen varit om de faktiskt fungerat.

 

Vid det här laget har mer än två och ett halvt år passerat, och nu söker jag mig till PubMed/medline (ett forskningsarkiv som läkare och psykologer använder för att ta del av ny och relevant forskning). Jag fyller dagarna med att läsa om djurförsök, olika typer av alternativa kemikalier, och även resultatet av diverse kirurgiska ingrepp. Inget av detta lockar mig, de mesta jag kommer fram till under den här perioden är negativa svar, både för människor och djur.

 

Nästan fullständigt uppgiven, med varma bad, duschar och varma kläder som min enda lindring får jag en dag en lysande idé. En idé som på många sätt sammanför allt det jag läst om muskulatur, endokrina organ, cellstruktur, hormoner, och kroppens anatomi. Och inom loppet av tre dagar är jag helt symtomfri. Att det var så enkelt! Att det var så okomplicerat att lösa ett problem som plågat mig i tre långa år. Eureka! Frihet! Äntligen!

 

Naturligtvis vill jag hjälpa dig som lider av prostatit/pelvic pain syndrome gratis, men jag tycker faktiskt att allt det jobb jag lagt ner under tre år är värt något. Det har varit många återvändsgränder, många investeringar, och många försök med olika protokoll och metoder. Därför tar jag betalat i en symbolisk summa. Men också för att kunna hålla hemsidan uppe, och sprida min information vidare till allt fler, både läkare och lidande patienter.

 

Liknar din berättelse min de minsta, eller upplever du att du provat allt, och ingen kan erbjuda dig någon hjälp, ta chansen och pröva samma protokoll som hjälpte mig. Ett liv med ständigt varma bad, tjocka långkalsonger, utan kaffe, alkohol, cigaretter och stark mat är inte värt det, inte om du frågar mig.

 

Tack för att du tog dig tid att läsa, och jag hoppas att jag kan vara till din hjälp.

 

 

 

Behandla prostatit och bäckenbottensmärta med hjälp av mitt protokoll
Ta nästa steg
till ett liv utan smärta och obehagliga symtom

 

Innan du köper någon från cure4prostatitis.com är det viktigt att du läser igenom min historia. Pelvic pain syndome och prostatit är en komplicerad diagnos, och därför är det viktigt att du jämför dina symtom med mina så att det faktiskt finns en chans att den här behandlingen kan hjälpa dig. Naturligtvis är det viktigt att du tar kontakt med en läkare för att utesluta andra diagnoser som är vanliga vid liknande symtom, exempelvis prostatacaner, diabetes, urinvägsinfektion, kronisk interstitiell cystit, njursten, godartad prostataförstoring och sexuellt överförbara sjukdomar.


Min behandling är den enda jag prövat som faktiskt hjälpt mig. Protokollet är enkelt att följa, och det innehåller inte några främmande kemikalier, eller alternativa mediciner.

 


Jag hoppas verkligen att jag kan hjälpa dig med dina besvär. Känslan av att vakna upp en morgon utan smärta är faktiskt obeskrivlig. Lycka till! 

 

Så snart jag mottar din betalning skickar jag en behandlingsplan via e-post.

David Andersson

 

Du behöver inte vara registrerad på Pay Pal eller skapa ett nytt konto

Direktbetalning är möjlig